top of page
Ara

KAHVALTI MUHALLEBİSİ

Bazı sabahlar canınız tuzlu bir şeyler yemek veya yumurtalı bir şeyler yemek istemez ya hani ... İşte buna güzel bir çözüm geliyor. Hem oldukça doyurucu, hem glutensiz olduğu için çölyak hastaları veya intoleransı olan kişiler de gönül rahatlığıyla tüketebilecek. Hafif ama hem lezzeti hem kıvamıyla tatmin edici bir kahvaltı önerisi geliyor.


Biraz içeriğinden bahsedelim...


Ana malzeme pirinç unu;

Pirinç ununun faydalarına bakacak olursak;


1) Glutensiz olmasından dolayı; otoimmün hastalığı olan çölyaklı veya alerjisi, intoleransı olan kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Ayrıca sindirim sistemi veya bağırsak kaynaklı şikayeti olan bireyler için de oldukça iyi bir seçenek.

2) 100 gramında içerdiği 9.2 gram kolin sayesinde karaciğerden trigliseridleri ve kolesterolü uzaklaştırır ve karaciğeri korur.

3) Yüksek mineral yoğunluğu barındıran pirinç unundaki çinko ile bağışıklık sisteminizin güçlenmesini de sağlarsınız.

4) Ayrıca bir un çeşidi olarak kullanılan pirinç unu içerdiği protein sayesinde de kas gelişimi ve kazanımı için oldukça etkilidir.


Öyleyse tarife geçelim ...



Malzemeler :


35 gram pirinç unu

Üzerini geçecek kadar badem sütü (tercih sizin)

10 gram protein tozu**


Tarif :


Sadece 3 malzeme ile hem bu kadar pratik hem bu kadar lezzetli bir tarif olabilir mi ?

-Oluyormuş demek ...


  • Pirinç unu ve üzerini geçecek kadar sütü minik bir tencereye alın. İsterseniz kalorisini azaltmak için yarı yarıya süt ve su kullanabilirsiniz.

  • Kısık-orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye başlayın. Bir noktadan itibaren spatulanızla dibinin kıvam aldığını göreceksiniz.

  • Üst kısımlar da kıvam almaya başladıysa ateşi kısın ve protein tozunuzu ekleyin.

  • Eğer kıvam aniden çok koyulaşırsa bu noktada su veya süt eklemesi de yapabilirsiniz.

  • İstediğiniz kıvamı yakaladığınızda direk servis edeceğiniz kaseye alın.



Ve tüm tariflerde olduğu gibi en zevkli kısım olan süsleme kısmına geldik...

Fotoğraflarda gördüğünüz 2 çeşit. İlk olanı çilekli protein tozuyla yaptığım için kurutulmuş çilekli granola ve fındık ezmesi. Diğeri ise muzlu protein tozu kullandığım için muz dilimleri, fındıklı granola ve fıstık ezmeli.


**NOT: Protein tozunu; hem tokluk, hem de tatlandırıcı özelliği için kullandım. Kullanmak istemiyorsanız yerine 1 yemek kaşığı bal/ 1 tatlı kaşığı agave/ 1 tatlı kaşığı pekmez/1 ezilmiş muz kullanabilirsiniz. Elinizde var ise pancar tozu/açai/matcha gibi hem antioksidan hem de renk veren tozlar ekleyebilirsiniz.


Bon Appétit ...



Son Yazılar

Hepsini Gör

PUMPKIN BREAD

bottom of page